Corynorhinus townsendiiTownsends storörade fladdermus

Av Jen Sullivan

Geografisk räckvidd

Corynorhinus townsendiihar ett brett utbud i västra Nordamerika, från södra Kanada till södra Mexiko. De har betydande befolkningar i alla Rocky Mountain-stater (Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, Idaho och Montana) samt Texas, South Dakota, Kansas, nordvästra Arkansas och södra Missouri och västerut genom Kalifornien, Oregon och Washington.Corynorhinus townsendii townsendiiär den underart som tros förekomma mest i Stilla havets nordvästra.Corynorhinus townsendii pallescensär en betydligt blekare underart som bor i ökenmiljöer. Det finns isolerade populationer av underartenCorynorhinus townsendii, som finns i grottor i östra Oklahoma, ochCorynorhinus townsendii virginianus, som finns i östra centrala Kentucky, West Virginia och västligaste Virginia i Potomac och James biflods floddalar.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz och Martin, 1982; Terwilliger och Tate, 1995)

  • Biogeografiska regioner
  • nearctic
    • inföding

Livsmiljö

De flesta västerländska befolkningar avCorynorhinus townsendiibor i bergsskogen. Denna typ av skog är tjock av tall-, gran- och aspträd och avgränsas av buskar och gräsmarker. På högre höjder är den omgivande vegetationen subalpin.Corynorhinus townsendii pallescenslever i torra livsmiljöer med begränsad ökenskrubbvegetation, men slutar leva i extrema ökenmiljöer.Corynorhinus townsendii townsendiibebor det fuktiga kustområdet i Pacific Northwest. Östra befolkningar avCorynorhinus townsendiifinns vanligtvis i ekhickoryskogar.



Corynorhinus townsendiiindivider väljer övernattningsplatser oftast i grottor, klippor och klippavsatser men har hittats i övergivna gruvor och andra konstgjorda strukturer. Kolonier väljer normalt relativt kalla platser för övernattning och plockar vinterdvala med en betydande mängd luftrörelser. Övergivna byggnader används vanligtvis bara under sommaren, medan grottor och övergivna gruvor är att föredra på vintern.



Roost-platser har i allmänhet öppna tak eftersom Townsends storörade fladdermöss inte kryper bra. De föredrar livsmiljöer som är nästan helt mörka och är extremt känsliga för mänskliga störningar, vilket nästan alltid får kolonier att flytta.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz och Martin, 1982; Terwilliger och Tate, 1995)

  • Habitatregioner
  • tempererad
  • markbundna
  • Terrestra biom
  • skog
  • krattskog
  • berg
  • Andra habitatfunktioner
  • grottor
  • Räckviddshöjd
    457 till 2743 m
    1499,34 till 8999,34 fot

Fysisk beskrivning

Townsends storörade fladdermöss är medelstora fladdermöss med breda vingar. De har två stora, köttiga körtlar på vardera sidan av nospartiet. Nosen är kort med långsträckta näsborrar. Färgen varierar från befolkning till befolkning, även om alla pälsfärger tenderar att vara en nyans av brunt eller grått. Håren är mörkare vid basen än de är vid spetsarna. Ryggen kan vara allt från blek kanelbrun till svartbrun till skiffergrå. Den ventrala sidan tenderar att vara blekgul till blekbrun. Öronen är stora, vanligtvis mer än 25 mm långa och förbundna med ett lågt band över pannan. Öronen är vanligtvis riktade framåt under flygning. När dessa fladdermöss sover rullas öronen i allmänhet ner och bakåt över huvudet, som liknar ramshorn, vilket ger dessa fladdermöss ett av deras smeknamn, 'vädursöronfladdermöss'.Corynorhinus townsendiikan variera i massa från 5g till 13g.



Dentalformeln är I 2/3, C 1/1, P 2/3, M 3/3 = 36.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate, et al., 1994; Kunz och Martin, 1982; Terwilliger och Tate, 1995)

  • Andra fysiska egenskaper
  • endotermisk
  • heterotermisk
  • bilateral symmetri
  • Sexuell dimorfism
  • lika kön
  • Räckviddsmassa
    5 till 13 g
    0,18 till 0,46 oz
  • Räckviddslängd
    90 till 115 mm
    3,54 till 4,53 tum
  • Range vingspann
    297 till 320 mm
    11,69 till 12,60 tum

Fortplantning

Mogna hanar börjar spermatogenes under sommaren och når sin topp i september. Honor upplever en kort proestrus på sensommaren. Estrus inträffar på hösten med parning som äger rum från november till februari. Townsends storörade fladdermöss parar sig med flera partners upprepade gånger under häckningssäsongen. Hanar utför en parningsvisning, under vilken de närmar sig en hona och gör höga, kvittrande ljud. Om de accepteras av honan, gnuggar hanen sin nos över honans ansikte, hals, underarmar och bukytan. Körtlarna på hanens nos tjänar till att doftmärka honan före parning, då honan vanligtvis är i ett tillstånd av torpor. Spermierna lagras i honans fortplantningsorgan fram till våren, då ägglossning, implantation och dräktighet inträffar.(Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz och Martin, 1982; Wimsatt, 1977)

  • Parningssystem
  • polygynandrös (promiskuös)

Mest häckning sker under vintermånaderna vid hibernacula, som når sin topp från november till februari. En del honor insemineras innan de kommer till vintern. Den normala dräktighetsperioden är 56 till 100 dagar, beroende på omgivningstemperaturer och hur lång tid honan tillbringar i torpor under dräktigheten. På våren och sommaren bildar honor moderskapskolonier i grottor, gruvor och byggnader medan män lever ensamma eller i små ungkarlskluster. De flesta honor föder bara en unge. Moderskapskolonier bryts vanligtvis upp i augusti, även om honor som har förlorat sina ungar vanligtvis lämnar platsen vid ett tidigare datum. Efter att moderskapskolonierna har spridits migrerar honorna till hibernacula och återförenas med hanarna. Unga honor parar sig vanligtvis sin första höst, medan hanar inte parar sig förrän efter sitt första levnadsår.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; de Magalhaes, et al., 2005)



  • Viktiga reproduktiva funktioner
  • iteroparous
  • säsongsbetonad avel
  • gonokorisk / gonochoristisk / tvåbo (könen skiljer sig åt)
  • sexuell
  • viviparös
  • spermalagring
  • försenad befruktning
  • Avelsintervall
    Townsends storörade fladdermöss häckar en gång per år.
  • Parningssäsong
    Häckning sker på vintern, toppar från november till februari.
  • Genomsnittligt antal avkommor
    ett
  • Dräktighetsperiod
    56 till 100 dagar
  • Genomsnittlig avvänjningsålder
    6 veckor
  • Åldersintervall vid sexuell eller reproduktiv mognad (kvinna)
    4 (låg) månader
  • Åldersintervall vid sexuell eller reproduktiv mognad (man)
    1 (låg) år

Ungarna föds nakna och deras öron är vikta över sina oöppnade ögon i flera dagar efter födseln. De klamrar sig fast vid sin mammas kroppar under dagen och samlas i grupper när mammorna går iväg på natten för att äta. Valparna avvänjas vid minst 6 veckors ålder och blir självständiga kort därefter.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz och Martin, 1982)

  • Föräldrainvestering
  • altrisk
  • förbefruktning
    • proviantering
    • skyddar
      • kvinna
  • förkläckning/födelse
    • proviantering
      • kvinna
    • skyddar
      • kvinna
  • före avvänjning/flägning
    • proviantering
      • kvinna
    • skyddar
      • kvinna
  • före självständigheten

Livslängd/Långlivslängd

Fladdermöss har potential för lång livslängd.Corynorhinus townsendiiindivider har registrerats som lever över tjugoen år. Däremot är dödligheten hos unga hög, i genomsnitt 38 till 54 %. Om de unga kan överleva det första levnadsåret stiger deras chans att överleva till i genomsnitt 80 % per år. Det har noterats att den förväntade livslängden påCorynorhinus townsendiiär mycket kortare när den hålls i fångenskap.(Barbour and Davis, 1969; de Magalhaes, et al., 2005; Gruver and Keinath, 2006)

  • Räckvidds livslängd
    Status: vild
    21 (hög) år

Beteende

Befolkningssammansättningen varierar beroende på säsong. Honor bildar barnkammarekolonier på somrarna, medan hanar vanligtvis är ensamma. Ibland bor båda könen i samma sommarbod även om de normalt sett inte klungar ihop sig. Det är inte säkert känt hur nya barnkammarekolonier etableras, honor lämnar inte för att etablera nya kolonier. Hela kolonin flyttar från ett ställ till ett annat. Kolonistorleken varierar beroende på region. Västerländska befolkningar lever vanligtvis i kolonier på omkring ett dussin till upp till ett par hundra individer. I öster kan kolonier ha 1 000 eller fler individer. Stoppplatser är vanligtvis i ett område med svagt ljus, på kanten av zonen med totalt mörker. Deras preferens för svagt ljus eller totalt mörker visas i deras matbeteenden. Townsends storörade fladdermöss lämnar inte sina ställen för att söka föda förrän mycket sent på kvällen.Corynorhinus townsendiikluster är aldrig i sprickor eller springor, eftersom de inte kryper bort från platsen där de landar. Istället samlas de på utrymmen med öppet tak. Ofta hänger de med en enda fot. Medan de sover slingrar deras öron sig tillbaka över huvudet och liknar baggens horn. De är lätta att störa och kommer oftast att flytta efter en mänsklig störning på platsen.



Townsends storörade fladdermöss är också mångsidiga flygblad, som uppvisar rörelser som sträcker sig från pilande till svävande rörelser. Att landa är en delikat men smidig manöver där fladdermusen sveper underifrån, viker sina vingar och vänder sig snabbt och tar tag i ytan med en fot. Denna art är extremt skicklig på att undvika fällor och nät och svår att underhålla i fångenskap.

Mor-ung interaktion är den mest komplexa sociala interaktionen i kolonin. På dagarna håller ungarna fast vid sina mammor, men när mammorna går ut på natten för att mata ligger ungarna kvar i klasar. Mödrar känner igen sina ungar genom hörselsignaler, och det har föreslagits att honor också använder körtlarna på sin nos för att doftmärka sina ungar.



Dvala övernattningar förekommer i hela kolonins intervall, vanligtvis på platser där medeltemperaturen är 55 grader Fahrenheit (12,7 grader Celsius) eller mindre, men över fryspunkten. Individer kan växla mellan viloplatser under vinterdvala, men stannar fortfarande i kluster. Individer börjar anlända till hibernacula på senhösten och stannar till mitten av våren. Det har observerats att män vanligtvis väljer varmare övervintringsplatser och även rör sig oftare än honor. Energikällor under vintermånaderna är fortfarande okända. Flygande insekter är få och fladdermöss lagrar inte tillräckligt med fett för att fettdepåerna ska vara den huvudsakliga energikällan. De sparar värme genom att hålla sina stora vingar vikta över den ventrala ytan och samlas tätt ihop. Under de varma månaderna på året går Townsends fladdermöss med stor öron genom anfall av daglig törning under dagen.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz och Martin, 1982)

  • Nyckelbeteenden
  • troglofil
  • flugor
  • nattlig
  • rörlig
  • stillasittande
  • viloläge
  • daglig vånda
  • enslig
  • Social
  • Områdesstorlek
    0,8 till 24 km ^ 2

Home Range

Townsends storörade fladdermöss vandrar inte långa sträckor. Inom sitt område kan de ha flera övernattningsplatser för moderskaps-/barnkammarekolonier, ungkarlskolonier och hiberancula. Individer kan röra sig mellan dessa sovplatser när som helst under året, men avstånden är i allmänhet små. Honor tenderar att utöka sitt födosöksområde under dräktigheten, medan utbudet av hanar minskar.(Adams, 2003; Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Gruver och Keinath, 2006; Kunz och Martin, 1982)

Kommunikation och Perception

Det mesta av navigering och uppfattning hos denna art styrs av ekolokalisering. De stora öronen avCorynorhinus townsendiiåterspeglar de lågfrekventa ekolokaliseringsanrop de använder och deras känslighet för att detektera ljud. Dessa fladdermöss kan vrida sina öron för att koncentrera sig på en riktad eller rörlig ljudkälla. Ekolokalisering åstadkoms genom att sända ut en snabb serie av intensiva ljud i struphuvudet. Till skillnad från andra däggdjur, vars hörselorgan är kopplade till skallen, är fladdermössens hörselorgan omgivna av fettvävnad eller bihålor, vilket hjälper till att dämpa ledning av ljud från struphuvudet. Mellersta innerörsmusklerna drar ihop sig före varje ekolodspuls så att ljudet som produceras av fladdermusen inte dränker de ljud som tas emot av öronen. Pulser av högfrekventa signaler sänds ut, allt från flera till ett par hundra pulser per sekund. Pulserna varar bara några tusendelar av en sekund. Pulsfrekvens, varaktighet, tonhöjd och frekvens varierar beroende på situationen. Högfrekventa ljud (över 20 kHz) är de ljud som produceras för ekolokalisering. När de söker föda använder Townsends storörade fladdermöss lågfrekventa pulser med längre varaktighet tills de hittar en måltid. När en insekt lokaliseras ökas och förkortas pulsfrekvensen och tonhöjden sänks för att hjälpa till att lokalisera insekten mer exakt. När pulsen träffar ett hinder reflekteras den tillbaka mot fladdermusen, och fladdermusen kan bestämma storlek, form, textur, avstånd, riktning och rörelse för ett föremål.

Auditiv perception spelar också en viktig roll i social interaktion. Lågfrekventa ljud (under 20 kHz) ligger inom området för mänsklig igenkänning och används vanligtvis för sociala interaktioner. Dessa interaktioner inkluderar avstånd mellan individer i kolonin, mor-ung interaktioner, kommunikation och varningssamtal. Hanar, när de utför en uppvaktning, gör höga kvittrande ljud till sin tilltänkta partner. Unga fladdermöss producerar unika rop som hjälper deras mödrar att hitta dem om de blir separerade i kolonin. Studier har visat att de ungas samtal med tiden utvecklas till kvittrande ljud, men när en mamma hörde en inspelning av samtalet från hennes spädbarn som hade gjorts en vecka tidigare, svarade hon fortfarande.

Vikten av luktsignaler för Townsends storörade fladdermöss är oklart. Det är troligt att doft spelar en roll för att känna igen individer inom en koloni såväl som mor-spädbarns igenkänning. Det har visat sig att akustiska emissioner är nyckeln i mamma-spädbarnsföreningar iCorynorhinus townsendii, särskilt när spädbarnet kan vara utanför området för luktmottagning. Hanar har observerats doftmarkerande honor före parning genom att använda utsöndringar från körtlarna på deras nosparti.(Fenton, 1985; Hill och Smith, 1984; Kunz och Racey, 1998; Lacki, et al., 2007; Mohr, 1976; Wimsatt, 1977)

  • Kommunikationskanaler
  • visuell
  • akustisk
  • kemisk
  • Andra kommunikationslägen
  • doftmärken
  • Perceptionskanaler
  • visuell
  • Rör
  • akustisk
  • ultraljud
  • ekolokalisering
  • kemisk

Matvanor

Townsends storörade fladdermöss livnär sig nästan uteslutande på nattfjärilar (Lepidoptera), men de har också varit kända för att äta skalbaggar (Coleoptera), flugor (Diptera) och andra små insekter. Små nattfjärilar 3 till 10 mm långa är det vanligaste bytet. Västerländska fladdermuspopulationer söker vanligtvis föda i tätt lövverk och använder lågfrekventa signaler för att lokalisera insekternas placering bland trädens grenar. Populationer i Virginia och Kentucky har dock observerats leta bland skogen men också på öppna fält och längs låga klippväggar. De plockar i allmänhet byten från trädgrenarna och kan dricka under flykt från ytan av dammar och pooler. Efter utfodring återvänder de till nattsömnarna för att smälta och kan göra en andra födosökstur innan gryningen. Townsends storörade fladdermöss är också erkända som en av de mest effektiva 'matspecialisterna' i Nordamerika, med en kost på över 80 % av nattfjärilar. Tillgängligheten och storleken på malpopulationer är viktiga faktorer för hållbarheten hos vilken population som helstCorynorhinus townsendii.(Adams, 2003; Burfod och Lacki, 1995; Dodd, et al., 2008; Hill och Smith, 1984; Lacki, et al., 2007)

  • Primär diet
  • rovdjur
    • insektätare
  • Animaliska livsmedel
  • insekter

Predation

De nattliga vanorna hos Townsends storörade fladdermöss, deras förmåga att flyga och deras ockupation av svåråtkomliga övernattningsområden, gör dem till ett osannolikt byte för de flesta rovdjur. Nattaktiva rovfåglar, ormar och råttor kommer att byta fladdermöss med stora öron ibland. Specifika rapporter om predation inkluderar Pacific gopher ormar (Pituophis catenifer catenifer), huskatter (Katt), och tvättbjörnar (Procyon lotor). En kalifornisk studie av en koloni avCorynorhinus townsendiisom hade tagit uppehåll i ett övergivet flervåningshus rapporterade att Rattus rattus > rov på kolonin och spåren och markeringarna som dessa gnagare gjorde upptäcktes i takbjälken närmast fladdermössens övernattningsplats. Kolonier som hotas av ett rovdjur kan använda varningsljud som varierar från höga rop till twittrande.(Barbour och Davis, 1969; Fellers, 2000; Fenton, 1985; Gruver och Keinath, 2006)

Ekosystemroller

De vanligaste parasiterna som finns påCorynorhinus townsendiiär parasitflugor från familjenStreblidae. Dessa flugor är stora, gula och extremt synliga. De använder fladdermössen som värdar under hela året. En annan sorts vinglös fluga har hittats på västerländska populationer, från familjenNycteribiidae.Kvalsterär vanliga i alla populationer.Corynorhinus townsendiidelar rastplatser med andra arter, ibland, inklusive Rafinesques storörade fladdermöss (Corynorhinus rafinesquii) i sydliga populationer, östra pipistreller (Pipistrellus subflavus), nordlig långörad myotis (Myotis), och östlig småfotad myotis (Myotis leibii). Woodrats (Neotoma) finns ibland också i rastplatser med dessa fladdermöss.Corynorhinus townsendiipopulationer hjälper till att kontrollera malpopulationer eftersom de är mal-dietspecialister.(Barbour och Davis, 1969; Chapman, 2007; Hill och Smith, 1984)

Kommensal/parasitisk art
  • kvalster (acari)
  • streblida flugor (Streblidae)
  • fladdermusflugor (Nycteribiidae)

Ekonomisk betydelse för människor: Positivt

Den överlägset mest kända fördelen människor vinner på närvaron avCorynorhinus townsendiiär skadedjursbekämpning. De är särskilt effektiva rovdjur av nattfjärilar. Som ett resultat blir det mindre miljö- och jordbruksskador på grund av insekter. I vissa områden är de viktiga rovdjur av destruktiva zigenarfjärilar (Lymantria dispar).(Hill och Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Positiva effekter
  • forskning och utbildning
  • producerar gödsel
  • kontrollerar skadedjursbefolkningen

Ekonomisk betydelse för människor: negativ

Även om det är populär uppfattning att fladdermöss är sjuka och farliga djur, är detta till stor del felaktigt. Fladdermöss kan bära på rabies och histoplasmos, som kan infektera människor och andra varmblodiga arter, men rapporter om sjukdomsöverföring till människor är ovanliga. Bakterie-, svamp-, virala och mykotiska medel har alla associerats med fladdermöss och de kan vara en värd för många endo- och ektoparasitära organismer. År 2001 rapporterade Center for Disease Control att 17,2 % av alla rabiesfall var fladdermöss, det finns inga uppskattningar för förekomsten av rabies inom artenCorynorhinus townsendii. FastänCorynorhinus townsendiibosätter sig i allmänhet inte nära mänskliga populationer, deras närvaro i mänskliga strukturer kan försämra saniteten och den strukturella kvaliteten på sovplatsen. Ansamlingen av avföring och förekomsten av parasiter och bakterier utgör en verklig hälsorisk för människor som vandrar in på en sovplats. De största problemen tycks dock vara bullret som kolonin producerar samt besväret med ackumulerat fekalt material.(de Magalhaes, et al., 2005; Gruver och Keinath, 2006; Hill och Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Negativa effekter
  • skadar människor
    • bär på mänsklig sjukdom

Bevarandestatus

Corynorhinus townsendiiär erkänt av många källor som en utrotningshotad art, även om den har en global rangordning av Apparently Secure. Dess låga tolerans för mänskliga störningar får ofta hela kolonin att flytta om den avbryts, särskilt under vinterdvala. Närvaron av människor i deras miljö kan vara så stressande för fladdermöss med stor öron att dödligheten kan öka till följd av störningar. Som sådan vidtar många nationalparker och andra skyddade områden försiktighetsåtgärder för att förhindra störningar av alla populationer som finns på deras mark genom att placera varningsskyltar utanför rastgrottor eller andra platser. Vissa har installerat metallgrindar som hindrar passage till människor men låter fladdermössen röra sig fritt in och ut ur sina grottor.

Befolkningar som rastar i övergivna gruvor hotas av rivning av dessa gruvor. Rutande fladdermöss begravs levande i gruvschaktet. Forskare har vidtagit åtgärder för att arbeta med gruvföretag för att säkerställa att inga populationer existerar innan schakt förstörs, och med populationer som finns placerar de vanligtvis galler över ingången till schaktet, liknande de som används för att skydda grottplatser. Även om skyddet av deras övernattningsplatser är nyckeln,Corynorhinus townsendiibehöver också skydd av de skogsområden där de söker foder. Avskogning är ett verkligt problem för fladdermöss med stor öron.(Chapman, 2007; Hill och Smith, 1984; Kunz och Racey, 1998)

Tempererade nordamerikanska fladdermöss hotas nu av en svampsjukdom som kallas 'white-nose syndrome'. Denna sjukdom har ödelagt östliga nordamerikanska fladdermuspopulationer vid övervintringsplatser sedan 2007. Svampen, Geomyces destructans, växer bäst i kalla, fuktiga förhållanden som är typiska för många fladdermushibernacula. Svampen växer på, och i vissa fall invaderar, kroppar av övervintrade fladdermöss och verkar resultera i störningar från viloläge, vilket orsakar en försvagande förlust av viktiga metabola resurser och massdöd. Dödligheten på vissa viloplatser har varit så hög som 90 %. Även om det för närvarande inte finns några rapporter omCorynorhinus townsensiidödlighet till följd av vitnässyndrom fortsätter sjukdomen att röra sig västerut över Nordamerika.(Cryan, 2010; National Park Service, Wildlife Health Center, 2010)

Andra kommentarer

Townsends storörade fladdermöss var tidigare kända somPlecotus townsendii.

Bidragsgivare

Tanya Dewey (redaktör), Animal Agents.

Jen Sullivan (författare), Radford University, Karen Powers (redaktör, instruktör), Radford University.